pátek 30. května 2008

Ukažme si na něj!

Již od prvopočátků existence tohoto blogu sem zvědavě nakukuje a občas i některé z článků podvratně komentuje jakýsi „anonym“, jehož identita je mnohým z čtenářů nejasná. Protože jsem Vás seznámil už se svou matkou, rozhodl jsem se formou několika unikátních fotografií - na nichž je inkriminovaný „anonym“ neoddiskutovatelně zachycen při své obvyklé a bezostyšné tendenci dopouštět se vždy nějakého toho Smrtelného Hříchu - poodhalit roušku tajemství i u této persóny, jíž by zajisté bez nejmenších konkurzů obsadili do role jakékoliv z obětí (skutečně je úplně jedno, které) v geniálním thrilleru Sedm.

Obžerství
Zde se „anonym“ (postava vpravo) mlsně chystá zkonzumovat potraviny, které donesli jeho kamarádi coby příspěvek k pohoštění po náročném volejbalovém turnaji; a to navzdory faktu, že půl hodiny před vznikem této fotografie již spořádal na vlastní pěst vepřové koleno. Vnitřní boj („sníst či nesníst?“) je krásně vidět na nenechavých prstech „anonyma“, které se nervózně třou o sebe v nekonečném čekání, až „vyletí ptáček“ a on se tak bude moci mimo obraz na obsah igelitové tašky s červenými pruhy vrhnout. Pochopitelně zde těsně zvítězilo „anonymovo“ sebezapření, takže tato fotografie může svého nezasvěceného, nezúčastněného recipienta zmást a vůbec v něm nevyvolat dojem jakéhosi obžerství.

Lakomství

K této momentce není moc co dodat. Jakmile se důvěřivý tramp otáčí zády ke společným zásobám, náš „anonym“ neváhá ani na vteřinu a rychle hasí svou žízeň, připraven při sebemenším zpětném pohybu trampa hrnek schovat a dělat jakoby nic.

Lenost Jedna z nejoblíbenějších činností našeho „anonyma“ je lenost (což mimochodem vysvětluje jeho nezvyklou garderóbu ze snímku k Obžerství). Jak dokazuje fotografie, dokáže si ustlat i na extrémně kamenitých horských stezkách Rumunska. S některými legendárními osobnostmi této země (např. s Vladem Napichovačem vulgo hrabětem Draculou) je spojen i duchovně - co může člověk s takovými zálibami jako lenost či obžerství říkat na teorii Sedmi smrtelných hříchů? Pochopitelně ji nevěří – jinak by se z toho musel zbláznit.

Smilstvo
Sodoma Gomora!


P.S.:
Tento příspěvek samozřejmě nemá za cíl odradit dotyčného "anonyma", aby zde vyjadřoval své názory – koneckonců vznikl s jeho částečným svolením. Za fotografie vděčím archivu serveru Cvak, přestože důkazy o posledních třech hřešeních našeho "anonyma" jsem v něm nebyl schopen nalézt (takže si je odneseme do hrobu).

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Moc hezky to tu Kostěj napsal, ale jako vždy, má tu něco málo nepřesností, které by nevznikly, kdyby se býval poradil s dotyčným anonymem. Nemám mu to však za zlé, je to přeci jen ještě mladý člověk a musí se teprve naučit ověřovat si fakta, která chce veřejně prezentovat.
Tak první malou nepřesností je poznámka, že potraviny, které se chystám zkonzumovat byly připraveny po volejbalovém turnaji. To je samozřejmě nesmysl! Tak dlouho bych to nevydržel, čili jsem to všechno sežral ještě před turnajem.
U druhé fotografie se tedy sekl parádně. Už jste viděli, aby někdo hasil žízeň horkým čajem?
A třetí nepřesnost je téměř neomluvitelná. Už z letmého pohledu přeci každý pozná, že kameny, na kterých se válím, jsou sice součástí karpatského masivu, nikoli však rumunského, ale toho slovenského. Abych byl zcela přesný, vyvaluju se ve Vysokých Tatrách.

Renesco řekl(a)...

Díky za uznání. Samozřejmě bych to ale ještě rád upřesnil:
1) Ono je jedno, jestli to bylo "před", anebo "po". Důležitý je, že "ujídáš ostatním" (jak by řekl Arnold Schwarzenegger, než by Tě odmrštil do kouta provinilců).
2) Ale my nevidíme, čím hasíš žízeň. Ale já Vám to povím. V hrníčku nebyl žádný horký čaj, nýbrž rum. Původně jsem to nechtěl prásknout, ale když jsi začal mlžit...
3) Tak to jsem skutečně nevěděl. Měl jsem za to, že jste nejdřív šli a až pak odpočívali. To jsou dneska expedice! Vezměte si příklad z Hanzelky a Zikmunda, ti nikdy nespali!

Anonymní řekl(a)...

Tak to je tedy drzost!!! Místo, aby tu vyšla tisková omluva, tak si milostpán hraje na všudybýlka a snaží se případné čtenáře přesvědčit, že byl vždy na místě dění. Styď se, Tomislave!!!

Renesco řekl(a)...

Dobrá, dobrá. Snažil jsem se tu hlavně upozornit na snadnou zmanipulovatelnost a zneužitelnost fotografického média. Podle toho, jak prskáš, se to doufám povedlo.

Anonymní řekl(a)...

Jsem rád, že jsme si to vysvětlili. Ale jinak opravdu moc pěkně napsaný. Vážně jsem se bavil.